Managed Network Infrastructuur

Managed
Network Infrastructure

Schaalbaar & Betaalbaar
Een klein woordje uitleg

Wat wordt bedoeld met een
managed network infrastructure?

line

Ontdek de kracht van Managed Network Infrastructure! Bij NetPact begrijpen we dat een betrouwbare en veilige IT-infrastructuur essentieel is voor het succes van moderne bedrijven. Daarom bieden wij de ultieme oplossing: Managed Network Infrastructure.


Met Managed Network Infrastructure nemen wij de volledige verantwoordelijkheid voor het beheer, de monitoring en de optimalisatie van jouw netwerk. We zorgen ervoor dat je bedrijf altijd verbonden is en dat je netwerk presteert op het hoogste niveau. Onze hoogopgeleide en ervaren netwerkspecialisten zorgen voor een naadloze implementatie en configuratie van je netwerk. Ze nemen de tijd om je bedrijf en je specifieke behoeften te begrijpen, zodat we een op maat gemaakte netwerkinfrastructuur kunnen creëren die perfect bij jouw bedrijf past.


Met Managed Network Infrastructure geniet je van talloze voordelen. We bieden 24/7 monitoring en ondersteuning, waardoor we eventuele problemen proactief kunnen oplossen voordat ze je bedrijfsactiviteiten beïnvloeden. Daarnaast zorgen we voor regelmatige updates, patches en beveiligingsmaatregelen om je netwerk te beschermen tegen de nieuwste bedreigingen. Door te kiezen voor Managed Network Infrastructure kun je je richten op je kernactiviteiten, wetende dat je netwerk in goede handen is. Je bespaart tijd, kosten en middelen, terwijl je tegelijkertijd de betrouwbaarheid en prestaties van je netwerk verbetert.


Kies voor NetPact als je partner voor Managed Network Infrastructure en ervaar de voordelen van een stabiel, veilig en optimaal presterend netwerk. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen om je bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen!

dots1
dots1
dots1

Waarom managed?

In de snel evoluerende wereld van vandaag is een betrouwbaar en optimaal presterend netwerk cruciaal voor het succes van jouw bedrijf. Als het gaat om netwerkbeheer, is het hebben van de juiste expertise en middelen van vitaal belang. Hier komt Managed Network Infrastructure om de hoek kijken.

Deskundige ondersteuning

Wij beschikken over uitgebreide kennis en ervaring om jouw netwerk op de best mogelijke manier te beheren. Of het nu gaat om het oplossen van netwerkproblemen, het implementeren van nieuwe technologieën of het optimaliseren van de netwerkprestaties, ons team staat klaar om jou te ondersteunen.

Proactieve monitoring

Met Managed Network Infrastructure nemen wij de verantwoordelijkheid voor het monitoren van jouw netwerk. We detecteren potentiële problemen vroegtijdig en nemen preventieve maatregelen om mogelijke storingen te voorkomen. Hierdoor minimaliseren we de impact op jouw bedrijfsactiviteiten en houden we jouw netwerk veilig en betrouwbaar.

Schaalbaarheid/flexibiliteit

Met Managed Network Infrastructure kun je gemakkelijk op- of afschalen op basis van de behoeften van jouw bedrijf. Of je nu groeit, nieuwe locaties toevoegt of je infrastructuur wilt aanpassen, onze diensten passen zich aan aan jouw veranderende vereisten. Dit geeft je de flexibiliteit om jouw netwerk aan te passen aan jouw bedrijfsgroei.

Kostenbesparing

Met Managed Network Infrastructure hoef je geen tijd, geld en middelen te besteden aan het opzetten en onderhouden van een interne IT-infrastructuur. Je betaalt alleen voor de diensten en middelen die je daadwerkelijk nodig hebt, waardoor je kosten bespaart en je IT-budget beter kunt plannen. Wij zorgen voor een duidelijk overzicht.

Een vraag?

Veelgestelde vragen

line

Algemene vragen

Verkopen jullie hardware?

Neen, Netpact stelt zijn hardware ter beschikking aan de hand van het HaaS-model. Hardware as a Service (HaaS) is een model waarbij bedrijven hardwareapparatuur leasen of huren in plaats van deze zelf aan te schaffen. Met HaaS kunnen bedrijven profiteren van up-to-date en hoogwaardige hardware, zonder de hoge kosten en de verantwoordelijkheid voor het beheer ervan.

Werkt Netpact met een SLA?

SLA staat voor Service Level Agreement en het is een contractueel document dat de afspraken en verwachtingen tussen een dienstverlener en een klant definieert. Het omvat de niveaus van dienstverlening, de reikwijdte van de diensten, de verantwoordelijkheden van beide partijen, de prestatiedoelen en andere relevante aspecten van de dienstverlening. Bij Netpact maken wij steeds afspraken omtrent de dienstverlening met de klant.

Wat is een geclusterde opstelling?

Een geclusterde opstelling in een netwerk verwijst naar een configuratie waarin meerdere netwerkapparaten, zoals switches, routers of servers, worden samengevoegd tot een enkele logische eenheid. Dit verhoogt niet alleen de betrouwbaarheid, maar zorgt ook voor betere prestaties. Het implementeren van een geclusterde opstelling kan gepaard gaan met hogere kosten.

Wat is de gemiddelde prijs?

Bij NetPact hanteren we een prijs-op-maat benadering voor onze diensten. Dit stelt ons in staat om de specifieke behoeften van jouw bedrijf te begrijpen en een oplossing op maat te bieden die perfect aansluit bij jouw vereisten. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende analyse en offerte.

Wi-Fi

Nemen jullie WiFi-projecten aan?

Uiteraard, Bij NetPact begrijpen we het belang van betrouwbare en krachtige Wi-Fi-connectiviteit voor moderne bedrijven. Of het nu gaat om een kantooromgeving, een winkel, een hotel of een andere commerciële ruimte, een goed ontworpen Wi-Fi-project kan zorgen voor naadloze en stabiele draadloze netwerkdekking.

Kunnen jullie WiFi-problemen oplossen?

Jazeker. Wi-Fi-problemen kunnen frustrerend zijn en de productiviteit van een bedrijf belemmeren. Wij ondezoeken en lossen jouw probleem op, als het nu gaat over zwakke signaalsterte of interferentie, wij zorgen voor een stabiele oplossing.

Welke soort beveiliging raden jullie aan voor WiFi?

WPA3-beveiliging: Gebruik de nieuwste Wi-Fi-beveiligingsstandaard, WPA3 (Wi-Fi Protected Access 3). WPA3 biedt verbeterde beveiligingsprotocollen en encryptie-algoritmen ten opzichte van eerdere versies. Bij voorkeur implementeren wij de enterprise versie zodat er kan ingelogd worden in het netwerk met e-mailaccount en wachtwoord.

Implementeren jullie ook Guest-Wifi's?

Ja. Wij Creëren een apart netwerksegment voor het gastnetwerk. Dit kan worden bereikt door het gebruik van virtuele LAN's (VLAN's) of fysiek gescheiden netwerkapparatuur en zorgen dat gasten kunnen verbinding maken via een apart WiFi-netwerk.

Netwerk

Wat is een firewall?

Een firewall is een beveiligingsmechanisme dat wordt gebruikt om het netwerkverkeer tussen een interne netwerkzone (zoals een bedrijfsnetwerk) en een externe netwerkzone (zoals het internet) te reguleren en te controleren. Het fungeert als een barrière tussen het interne netwerk en externe bronnen, waardoor het helpt bij het beschermen van het netwerk tegen ongeautoriseerde toegang, aanvallen en schadelijke activiteiten.

Waarom heb ik een PoE-switch nodig?

Een PoE-switch, of Power over Ethernet-switch, is een netwerkapparaat dat de mogelijkheid biedt om zowel gegevens als elektriciteit te leveren aan aangesloten apparaten via een enkele Ethernet-kabel. Dit is bijvoorbeeld van toepassing bij WiFi-punten, VoIP-toestellen waarbij de stroom voorzien wordt over de internetbekabeling.

Hoe detecteren jullie downtime?

NetPact maakt gebruik van actieve monitoringtools die regelmatig netwerkverbindingen en services controleren. Deze tools sturen periodiek verzoeken naar de belangrijkste componenten van het netwerk om te controleren of ze goed functioneren. Als er een onderbreking wordt gedetecteerd, genereert het systeem een waarschuwing of melding, zodat het technische team van NetPact snel kan reageren.

Andere FAQs

Welke ISP raden jullie aan?

De keuze voor een ISP hangt af van verschillende factoren, waaronder je locatie, beschikbaarheid van ISP's in jouw regio, het type internetverbinding dat je nodig hebt (bijv. DSL, kabel, glasvezel), de betrouwbaarheid en snelheid van de verbinding, en de prijs van de diensten.

Gebruiken jullie steeds dezelfde technologiëen?

Wij gebruiken steeds dezelfde apparatuur die we vanbinnen en vanbuiten kennen. Dit resulteert in een snelle dienstverlening bij problemen en dit bespaart kosten bij de implementatie door een efficiente configuratie.

Trekken jullie ook bekabeling?

NetPact zelf kan bekabeling voorzien, dit kan mee opgenomen worden in de scope van het project.